lieve werkwillige merrie zoekt een nieuw huisje

Prijs: notk | Geplaatst: wo, 2022-08-03 14:08

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Merrie
Leeftijd:
15 jaar
Stokmaat:
147 cm
Kleur:
Zwart
Discipline + Niveau:
Basis/AllroundBeleerd
Stamboekpapier:
Nee

Na veel wikken en wegen heb ik helaas moeten besluiten om een nieuw huisje te gaan zoeken voor mijn pony Ella. Er veranderd veel in mijn leven en merk dat ik haar niet de aandacht kan geven die ze verdiend de komende paar jaar. Dus dan zoek ik liever iemand voor haar die haar dat wel kan bieden.

Ella is een leuke zwarte merrie van 15 jaar met 147 cm.

Ondertussen is ze zeven jaar bij ons geweest en altijd goed verzorgd geweest en regelmatig bij de hoefsmit, tandarts, etc. Ook is ze afgelopen voorjaar bij de osteopaath geweest. Ze heeft verder eigenlijk nooit gebreken.

Ik ga vast beginnen met te zeggen dat het geen pony is voor de sport of om mee te lopen in de lessen. Ze is niet geschikt om meer dan een of twee berijders te hebben, ze heeft behoefte aan vast contact en vertrouwen met een persoon.

Zeven jaar geleden toen ze bij ons kwam was ze heel onrustig en had ze moeite met het vertrouwen bij mensen te leggen. Hierdoor was ze wat lastig in de omgang en het heeft heel veel geduld en grondwerk gekost om hier voorbij te komen. Ondertussen na veel te werken met haar  en veel met haar te doen is ze een heel stuk rustiger geworden en is het voor mij een heel betrouwbare fijne pony geworden.

Zeker op bekend terrein, is ze erg braaf en rustig. Ze is bekend met de basis van de Academische rijkunst. Ik ben met haar in 2020/2021 4 maanden als working student bij Ylvie Fros geweest. Daar hebben we samen een begin gemaakt in de academische rijkunst, en aan de hand en onder het zadel. Ze word ondertussen alleen nog met een kaptoom zonder bit gereden.

Ik zoek dus het liefst iemand die ermee verder zou willen gaan in de academische rijkunst. Het is geen must maar het zou fijn zijn. Ze staat op dit moment ook 24/7 buiten met schuilstal, ik heb gemerkt dat zij dit gewoon het fijnste vind. Wanneer zij op een nieuwe plek komt kan het zomaar zijn dat ze in het begin moet wennen met een nieuwe eigenaar, dan is het ook belangerijk om haar de tijd te geven te wennen.

Mocht je na dit te lezen graag een keer kennis willen maken met ons twee, stuur dan even een e-mail naar daantjep02@gmail.com.

Registreer en log in om contact op te nemen met DaanPolfliet.
↑ Naar het begin van de pagina