Colourfull Cannonball is verhuisd naar Duitsland

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 37820
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Colourfull Cannonball is verhuisd naar Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-10-21 19:52 Tip de Nieuwsredactie

Eurodressage
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie.


De Oostenrijkse teampony Colourfull Cannonball is verhuisd naar Duitsland, om zijn carrière voort te zetten met een nieuwe amazone: Leni Wächter.

Colourfull Cannonball is een 10-jarige Westfaals gefokte pony, met Can Dance als vader en Nadona (Nabucco R x Domingo x Shalom) als moeder. Hij is gefokt door Mareike Teeken.

Nederlandse teampony
De palomino maakte zijn internationale wedstrijddebuut met de Nederlandse Robin Heiden in het voorjaar van 2018.

In 2019 werden ze geselecteerd voor het Nederlandse team dat naar het EK voor pony's in Strzegom, Polen, ging. De combinatie won er teamzilver en ze werden zesde in de kür. Op het NK voor pony's in 2019 waren ze vierde.

Oostenrijkse teampony
In het najaar van 2019 werd de ruin verkocht naar de familie Jöbstl in Oostenrijk. Hij was de nieuwe pony voor Florentina.

De nieuwe combinatie maakte hun internationale wedstrijddebuut tijdens CDI Mariakalnok in 2020, de eerste wedstrijd na de coronalockdown. Ze vertegenwoordigden Oostenrijk op 2 opeenvolgende EK's voor pony's. In 2020 werden ze vijftiende in de finale van de kür op muziek en in 2021 werden ze zevende.

Het Oostenrijks Kampioenschap dressuur werd in 2020 geannuleerd door corona, in 2021 wonnen Florentina en CC zilver.

Verhuizing naar Duitsland
De 10-jarige ruin zal zijn dressuurcarrière nu verder voorzetten met Leni Wächter, die op de uitslagenlijsten vaak met haar volledige naam staat, Leni Sophie Louise Wächter.

De 14-jarige Wächter is al actief in de wedstrijdring met de voormaling Duitse teampony Charly Brown (Linda Erben) en Ballack VM (Beckenbauer x Bennos Dream).

Ze springt ook met Queen Be (Quaid x Ex Libris) en rijdt met het paard La Costo (Licosto x Rockwell) op L-niveau. In 2021 werd ze met hem de regionale kampioen van Baden Wurttembergen bij de kinderen en zevende op het Duitse Kampioenschap voor kinderen.

Afbeelding


Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: criollo_yess, ReneeMonty en 19 bezoekers